Newsflash
Știri

UPU a Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, inaugurată în weekend

de Florentina Ionescu - dec. 20 2021
UPU a Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, inaugurată în weekend

Ministrul Sănătății a participat în weekend la inaugurarea unității de primiri urgențe a SJU Bistrița-Năsăud.

Prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a participat sâmbătă, 18 decembrie, la inaugurarea unității de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud.

Alexandru Rafila inaugurare UPU spital Bistrita Nasaud (1)

Acesta este un proiect realizat atât din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cât şi din fonduri de la bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, se arată într-o informare transmisă redacției.

Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului bistrițean a fost reabilitată, extinsă și modernizată printr-o investiție de aproximativ 2,4 milioane de euro. Lucrările au constat în extinderea spațiului, refacerea circuitelor medicale, dotarea cu 85 de echipamente specifice, refacerea circuitelor electrice și sanitare. Secția ocupă în prezent o suprafață desfășurată de peste 1400 metri pătrați. 

Alexandru Rafila inaugurare UPU spital Bistrita Nasaud (2)

„Noua unitate de primiri urgenţe face parte dintr-o gândire pe termen mediu în vederea asigurării asistenței medicale de calitate pentru oamenii din acest judeţ. Aici este vorba despre oameni responsabili pentru comunitatea lor. Cred că acesta este mesajul care ar trebui să ne călăuzească în activitatea noastră, pentru că responsabilitatea pentru comunitate duce la proiecte de succes. Acest spital este un model. Să încercăm să replicăm modelul de la Bistriţa în toate oraşele din România”, a spus prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății prezent la inaugurarea UPU. 

Alexandru Rafila inaugurare UPU spital Bistrita Nasaud (3)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe