Newsflash
Știri

UPU COVID: DSP Botoșani cere sprijinul medicilor de familie

de L. Budin - oct. 7 2021
UPU COVID: DSP Botoșani cere sprijinul medicilor de familie

Pe fondul deficitului de personal la UPU, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, dr. Monica Adăscăliţei, solicită ajutorul medicilor de familie din centrele de permanenţă.

Personalul medical cu studii superioare din unităţile de primiri urgenţe din județ este deficitar,  iar angajații sunt epuizați, pe fondul activităţii intense de tratare a pacienţilor diagnosticaţi cu SARS-CoV-2, relatează Agerpres.

monica_adascalitei
Sursă foto: Facebook Monica Delia Adăscăliței

 

Fluxul de pacienţi la UPU şi Camera de primiri urgenţe de la Spitalul Municipal Dorohoi este extrem de mare (...) Vom sesiza medicii de familie, cei care sunt în centrele de permanenţă, să vină în sprijinul colegilor de la UPU şi Camera de primiri urgenţe de la Spitalul Municipal Dorohoi, să vină şi ei să ajute la triajul pacienţilor. Adresabilitatea în centrele de permanenţă, după cum ştiţi, în mare parte este zero”, a spus Adăscăliţei.

Reprezentanta DSP susţine că deficitul de medici e mare şi la Secţia de pneumologie sau la cea de boli infecţioase, pentru că în ultimul an s-au pensionat foarte mulți sau au plecat.

Sunt cinci medici la Secţia de boli infecţioase la Botoşani care deservesc toţi bolnavii şi consultă toţi bolnavii care sunt COVID pozitivi” a adăugat Monica Adăscăliţei.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe