Newsflash
Știri

UPU şi Secţia ATI ale Spitalului „Bagdasar-Arseni” vor fi dotate din fonduri europene

de Dorina Novac - aug. 26 2020
UPU şi Secţia ATI ale Spitalului „Bagdasar-Arseni” vor fi dotate din fonduri europene

Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă ale Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti vor fi dotate cu echipamente şi aparatură medicală pentru gestionarea crizei COVID-19, printr-un proiect din fonduri europene.

Potrivit unui comunicat de presă, finanțarea este asigurată prin POIM, prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

fonduri europene
Sursă imagine: Pixabay

 

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 16.152.607,80 lei (3.345.749,16 euro).

„Perioada de implementare a Proiectului, în conformitate cu cele stipulate în Contractul de Finanțare nr. 339/11.08.2020 este de 15 luni, respectiv între data de 01.02.2020 și data de 30.04.2021, la care se adaugă, dacă este cazul și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor”, se arată în comunicatul de presă.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” (UPU) şi Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) urmează să fie dotate până la 30 aprilie 2021 cu brancarduri, monitoare, monitoare mobile pentru triaj, defibrilatoare, infuzomate, pulsoximetre mobile, paturi de tip ATI, rafturi/ console medicale, troliu – tratament, cărucior pentru defibrilator, ECG, ecograf portabil cu 6 sonde + doppler, lampă scialitică mobilă, aparate de ventilaţie mecanică, injectomate, ecograf dedicat UPU cu 5 sonde cu doppler, aparat radiologie portabil, ECMO, aparat mobil aspiraţie secreţii pacient, videolaringoscop.

De asemenea, acestea vor mai fi  dotate cu echipament pentru echipă mobilă de resuscitare, instrumentar medical (sala de mici intervenții chirurgicale), laringoscop, bronhoscop, lampa mobilă - sterilizare cu UV, gipsotom - aparat pentru taiat gips - cu aspirator - pentru praf, masă ortopedică cu suport pentru reducere fracturi, negatoscop, chiuvetă cu decantor pentru masa de gipsare - cu blat minim 1,5 m - pentru fesi gipsate, otoscop portabil, fibroscop ORL, lampă frontală cu acumulator, masă consult ginecologic, oftalmoscop portabil, tonometru portabil, mobilier, saltea antiescară, scannere temperatură.

Rezultate așteptate:

  1. Dotarea Unitații de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgența „Bagdasar-Arseni” cu echipamente necesare combaterii crizei COVID – 19.
  2. Dotarea Secției de Anestezie si Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență cu echipamente necesare combaterii crizei COVID – 19.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin  Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe