Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Urmările tragediei

Viața Medicală
Dr. Al. TRIFAN vineri, 27 august 2010

   Aşa cum am menţiont la închiderea ediţiei numărului precedent, dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii, a cerut primarului general al Capitalei, dl prof. dr. Sorin Oprescu, demiterea echipei manageriale a Spitalului Clinic de Obstetrică-ginecologie „Panait Sârbu“ din Bucureşti. Acesta a suspendat întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti, până la finalizarea anchetei. Dsa a mai precizat că schimbarea directorilor de spital s-a făcut în ultimul timp într-o manieră brutală, fără o analiză pertinentă, predominant fiind criteriul politic. (...)

   Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a declanşat o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul instanţei supreme, dl Marius Iacob, a precizat că, din probele strânse până în prezent a fost vorba doar de incendiu, nu şi de o explozie.
   Într-un comunicat al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti se spune: „Atenţia opiniei publice este din nou focalizată asupra sistemului sanitar. O tragedie căreia i-au căzut victime nou-născuţi nevinovaţi a atras încă o dată atenţia asupra problemelor cu care se confruntă sistemul de sănătate din ţara noastră. Până acum, pentru toate incidentele, accidentele şi tragediile din spitale s-au găsit ţapii ispăşitori: medicii! Dar iată că pentru cea mai mare tragedie petrecută într-un spital românesc, oricât se încearcă, nu se mai poate da vina pe doctori“. În contextul anunţării iniţierii unui nou proiect legislativ, prin care se doreşte a se impune medicilor să aleagă între sistemul public şi cel privat, urmând a se interzice practica medicală în ambele ipostaze, conducerea CMB consideră că problemele din sistemul sanitar nu vor dispărea în niciun caz dacă medicilor bugetari li se va interzice să mai lucreze şi în sistemul privat, cu atât mai mult cu cât motivele invocate de cei ce doresc aplicarea unor astfel de prevederi nu sunt în întregime valabile.
   La sfârşitul săptămânii în care s-a produs incendiul, toate echipamentele din salonul de terapie intensivă unde a avut loc tragedia au fost transportate într-un laborator al Institutului Naţional pentru Protecţie Antiexplozivă. Expertizarea probelor durează aproximativ o săptămână, însă finalizarea raportului necesită două săptămâni. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.