Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Urmărirea pe termen lung după angioplastie coronariană

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 28 februarie 2020

O metaanaliză ce a inclus peste 25.000 de pacienți supuși unei intervenții coronariene percutane cu implantare de stent metalic sau farmacologic activ a indicat că riscul de evenimente adverse cardiovasculare persistă după primul an de la intervenție, fiind de aproximativ 2% pe an în intervalul 1-5 ani postprocedural. Aceste date indică un risc mai mic, comparativ cu cel din primul an după implantarea stentului, dar care nu trebuie totuși neglijat. Rata totală a evenimentelor adverse (deces de cauză cardiacă, infarct miocardic, revascularizare de leziune țintă legată de ischemie) a fost de 9,4% în perioada menționată, stenturile farmacologic active de a doua generație fiind cele mai sigure.

 

http://www.onlinejacc.org/content/75/6/590

Etichete: angioplastie stent

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.