Newsflash
Știri

USAMV București ajută studenții refugiați din Ucraina cu cazare și hrană

de Florentina Ionescu - mar. 1 2022
USAMV București ajută studenții refugiați din Ucraina cu cazare și hrană

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București este solidară cu studenții refugiați din Ucraina. Astfel, le pune acestora la dispoziție infrastructura proprie de cazare și hrană.

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) a venit astăzi în întâmpinarea a 190 de tineri refugiați din Ucraina. Pentru aceștia este asigurată cazarea în cămine și masa la cantina universității, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

ucraina sprijin pt studenti refugiati de la USAMV Bucuresti
Fotografie creată de Mathias P.R. Reding, de la Pexels

USAMV colaborează îndeaproape cu ambasadele care își repatriază cetățenii din calea violențelor din Ucraina, pentru a răspunde în cel mai bun mod nevoilor specifice ale fiecărei naționalități, inclusiv prin asigurarea de spații de cazare și masă pe termen mai lung, precizează reprezentanții USAMV.

„Suntem solidari cu cei care se refugiază din calea agresiunilor militare tragice și arătăm sprijinul ferm pentru colegii noștri profesori, pentru studenți și tineri care au dreptul la siguranță și la educație. Cu o mobilizare rapidă le asigurăm 3 mese pe zi, la cantina universității și strictul necesar pentru igiena personală. Le mulțumesc pe această cale tuturor studenților și angajaților din cadrul  universității noastre care se implică exemplar, pentru a își ajuta colegii vecini”, afirmă rectorul USAMV București, Răzvan I. Teodorescu.

În contact cu autoritățile competente

USAMV București este în permanent contact cu autoritățile competente și ambasadele din România pentru a oferi un ajutor organizat și cât mai rapid, se mai arată în comunicat:

„Suntem alături de cei care trec prin aceste momente dificile și depunem toate eforturile pentru a îi ajuta în depășirea tragediei din Ucraina. Tinerii se confruntă cu momente tensionate și schimbări drastice ale cursului firesc al vieții și al educației lor, iar una din misiunile universităților este de a îi susține prin toate mijloacele posibile în a își continua un bun parcurs profesional”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe