Newsflash
Știri

USAMV Iași: studenții fac mobilizare pentru vaccinare

de L. Budin - apr. 14 2021
USAMV Iași: studenții fac mobilizare pentru vaccinare

Studenții Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iași se mobilizează, pentru a-i informa pe alți tineri despre existența centrului de vaccinare din campus, în cadrul campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare”.

USAMV Iaşi a asigurat cadrul juridic şi administrativ pentru avizarea, organizarea şi funcţionarea Centrului de vaccinare, în colaborare cu Primăria municipiului şi cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

usamv-iasi
Sursă foto: Facebook Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași

 

Implicare și responsabilizare

Un număr de 22 angajaţi deservesc Centrul de vaccinare: 5 medici, 10 asistenţi medicali şi 7 registratori. Dintre aceştia, 7 angajaţi sunt studenţi şi masteranzi ai USAMV Iaşi.

Antrenarea studenţilor în activitatea Centrului de vaccinare a însemnat implicarea şi responsabilizarea acestora în campania de prevenire a transmiterii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Studenţii care participă la programul de vaccinare reprezintă liantul dintre centru şi ceilalţi colegi, contribuind la informarea corectă şi mobilizarea cât mai multor tineri către vaccinare”, se arată într-un comunicat al Universității.

Obiective de atins

Existenţa unui centru de vaccinare în campusul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi a avut trei obiective mari, în contextul pandemiei:

  • Vaccinarea cadrelor didactice şi a personalului auxiliar, ajutând astfel la continuarea procesului de învăţământ în forma fizică.
  • Vaccinarea studenţilor, cu scopul de a limita răspândirea pandemiei în colectivităţi (cămine, laboratoare, săli de cursuri).
  • Vaccinarea tuturor ieşenilor care nu au găsit un punct de vaccinare în apropiere, fiind ştiut faptul că unele persoane au fost programate pentru vaccinare şi în alte oraşe din apropierea Iaşului.

Teste rapide

Achiziţionarea de către conducerea USAMV Iaşi de teste rapide pentru depistarea coronavirusului şi efectuarea lor de către medicii cabinetului studenţesc a însemnat continuarea eforturilor universităţii de a depista precoce, de a preveni transmiterea virusului şi de a asigura condiţii optime pentru desfăşurarea procesului didactic.

Numărul total de vaccinări, până la data de 13 aprilie, este de peste 4.484 persoane, din care 435 tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani, 28 de elevi şi 325 studenţi/masteranzi/doctoranzi de la toate marile universităţi ieşene: USAMV Iaşi, Universitatea „Al. I. Cuza”, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatea de Arte „George Enescu”.

Informare în mediu academic

S-au prezentat la vaccinare inclusiv studenţi străini, din mai multe ţări; ca Franţa, Germania, Moldova, SUA, Marea Britanie, Italia, Elveţia, Spania, Italia, Israel, Maroc, Egipt, Tunisia, Brazilia, Nigeria, Taiwan, China, Indonezia.

În cadrul Universităţii noastre vor fi realizate întâlniri atât cu studenţii, cât şi cu întreg personalul didactic sau nedidactic, pentru discuţii, informare şi prezentarea la zi a situaţiei în legătură cu imunizarea în comunitatea noastră academică. Astfel, în zilele imediat următoare au fost programate pentru facultăţile de Zootehnie - joi la ora 14.00, Agricultură - vineri la ora 14.00 Medicină Veterinară - luni la ora 14.00, şi Horticultură - marţi la ora 14.00”, se mai spune în comunicat.

Stagii în siguranță

Continuarea testărilor şi vaccinării în universitate va permite relaxarea condiţiilor de comunicare interpersonală, continuarea cursurilor prin prezenţa fizică, contactul mai facil cu alte centre de învăţământ din ţară sau din străinătate. Studenții străini imunizaţi vor putea călători în siguranţă atât în spaţiul european cât şi în afara acestuia.

Stagiile de practică desfăşurate de facultăţile noastre, care implică deplasări ale studenţilor în centrele de practică ale universităţii, în diferite judeţe ale ţării vor fi realizate în siguranţă maximă având studenţii vaccinaţi şi cu rapel”, arată reprezentanții USAMV Iași.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe