Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

„Utile dulci“

Viața Medicală
Constanţa MARINESCU vineri, 21 mai 2010

   În Sala mare „Traian Moşoiu“ din incinta Primăriei din Oradea (clădire cu o vechime de peste 100 de ani) s-au deschis vineri, 14 mai a.c., lucrările Conferinţei ştiinţifice regionale cu tema „Medicina şi siguranţa circulaţiei“. Numărul mare al invitaţilor şi implicit al participanţilor (medici, asistente, manageri de spitale) din mai multe oraşe ale ţării, prezenţa semnificativă a oficialităţilor din Bucureşti şi locale, dar înainte de toate faptul că ministrul sănătăţii, dl Cseke Atilla, nu numai că a fost prezent, ci a susţinut o expunere, care face parte din programul de reformă în Sănătate, intitulată „Principiul descentralizării unităţilor sanitare“, a dat o importanţă sporită evenimentului, ce a căpătat astfel o notă „naţională“. (...)

    Manifestarea a fost organizată de Asociaţia Medicina şi Siguranţa Circulaţiei (AMSC) împreună cu Spitalul Clinic CF din localitate, iar cursurile şi şedinţele de comunicări au fost prezentate pe parcursul a două zile, 14 şi 15 mai, în locuri deosebite, cu grijă alese de gazde. Un preambul al desfăşurării concrete a manifestării a fost prezentarea cu titlul „Aspecte medicale şi psihologice în activitatea de siguranţa circulaţiei“ ţinută de dna dr. Victoria Iacob, director al Direcţiei Asistenţă Medico-Socială, din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, considerată un adevărat ghid în activitatea medicală. Două dintre cele mai importante cursuri au fost cele despre „Tomografia pe bază de emisie de pozitroni/tomografia computerizată (PET/CT)“ care se foloseşte în primul rând în domeniul oncologic, dar prin informaţiile obţinute, care nu se pot procura cu alte procedee, şi în neurologie şi cardiologie. A prezentat subiectul şi a vorbit, de asemenea, despre Centrul PET din Oradea, medicul-şef al acestuia, conf. dr. Oreste Straciuc. Al doilea curs, de somnologie, a fost susţinut de dr. Lavinia Davidescu, dr. Claudia Rotoiu, dr. Dan Popa şi dr. Irvin Chira din Germania, şi s-a referit la „Somnul normal şi patologic – fiziologia somnului“, la aspectele care influenţează atitudinea persoanelor participante la circulaţie, la sindromul de apnee în somn (simptomatologie şi implicaţii comorbide) şi multe altele. Buna organizare, profesionalismul, punctualitatea, respectul şi spiritul empatic al gazdelor, al comitetului de organizare, în special al dlui dr. Adalbert Foldeş, medic-şef al AMSC, au făcut din acest eveniment un moment pe care, mai mult ca sigur, participanţii şi-l vor aminti ca util şi agreabil.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.