Newsflash
Știri

Utilizarea prudentă a antibioticelor

de Dan Dumitru MIHALACHE - nov. 23 2018
Utilizarea prudentă  a antibioticelor
S ituaţia consumului de antibiotice la nivelul Uniunii Europene plasează România în top 5, după ce în anul precedent ţara noastră se situa pe locul al doilea, potrivit recentului raport al ECDC referitor la rezistenţa bacteriilor la antibiotice din statele membre ale UE, Islanda și Norvegia. Totuși situaţia rămâne gravă, deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de ultimă intenţie, a explicat prof. dr. Alexandru Rafila, în cadrul seminarului care a marcat Săptămâna mondială a conștientizării asupra antibioticelor (12–18 noiembrie). Ceea ce stă la originea răspândirii rezistenţei este utilizarea iraţională a antibioticelor și transmiterea bacteriilor rezistente între oameni, între animale și între oameni–animale și mediu.
Rezistenţa bacteriilor la antibiotice este considerată la nivel mondial un subiect special pentru sănătatea publică, care necesită acţiuni imediate pentru a nu pune în pericol în următorii 30 de ani sănătatea și dezvoltarea economică globală, a fost concluzia conferinţei la care au participat profesioniști, reprezentanţi ai instituţiilor implicate în conștientizarea consumului responsabil de antibiotice.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe