Newsflash
Știri

V. Gheorghiță: aproape 50% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin

de L. Budin - ian. 6 2022
V. Gheorghiță: aproape 50% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin

Aproape jumătate din populaţia adultă a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID, a declarat preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID.

Până la acest moment, rata de vaccinare din populaţia adultă cu cel puţin o doză este de 49,4%, a declarat Valeriu Gheorghiță, citat de Agerpres.

vaccin-covid-ajustat

Din populaţia eligibilă, de peste 12 ani, şi trebuie să ţinem cont de faptul că ne referim la populaţie rezidentă, rata de vaccinare în momentul acesta este de 47%, iar din populaţia totală a României, de 19,3 milioane de locuitori, cât declară INS, este de 41,3%", a informat Valeriu Gheorghiţă. 

El a arătat că cea mai mare rată de vaccinare se înregistrează la persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 şi 70 de ani - peste 52%, dar că rata de vaccinare la persoanele de peste 80 de ani este încă insuficientă -  circa 26%.

Or, dacă ne uităm la analiza deceselor în această pandemie în România, peste 85% dintre persoanele decedate aveau vârsta de peste 60 de ani, vârsta medie a celor care au decedat, din păcate, era de 71 de ani. Aş vrea să atrag atenţia că persoanele vulnerabile, persoanele cu afecţiuni cronice sau persoanele vârstnice au nevoie să fie cât mai rapid protejate prin vaccinare, pentru că în felul acesta se reduce riscul de formă gravă de îmbolnăvire”, a arătat medicul militar.

Preşedintele CNCAV a spus că până marţi, 4 ianuarie, au fost administrate peste 2.046.000 de doze booster de vaccin anti-COVID-19, adică circa 45% din cei eligibili au primit această doză de vaccin. El a spus că aproape jumătate din cei care au primit doza booster sunt persoane considerate vulnerabile, restul fiind persoane din sectorul medical, social sau alte sectoare esenţiale sau critice, precum şi din rândul populaţiei generale.

Gheorghiţă a mai precizat că toate persoanele cu vârsta peste 12 ani pot fi vaccinate cu doza booster.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe