Newsflash
Știri

Vacanţa mare şi ...maca

de Constanţa MARINESCU - aug. 2 2012
Vacanţa mare şi ...maca
            De ce să nu transformăm vacanţa (pe care tot românul o petrece la mare) într-un concediu pentru sănătate? Tocmai în acest sens dr. Ionuţ Dobrescu, la rubrica „Din secretele  recuperării“, ne oferă câteva sfaturi în articolul „Vacanţa pentru sănătate, la mare“.  În afară de faptul că „se pot încărca bateriile, se ameliorează şi anumite afecţiuni cronice“ menţionează dsa, prin terapia heliomarină – băile de soare, talasoterapie, apa de mare, nămolurile şi algele marine. Interesant este că virtuţile apei de mare au fost descoperite şi folosite încă din Antichitate: „începând de la Hipocrate (...) a fost recomandată pentru îngrijirea plăgilor, dar şi în scopuri profilactice“. Tot despre vacanţă este şi editorialul acestui număr (iulie 2012) al revistei Viaţă+sănătate,semnat de dr. Valentina Dan. Ca să fie perfectă, vom fi atenţi să avem o măsură în toate, adică să nu exagerăm din niciun punct de vedere. Atenţi trebuie să fim în mod special la căpuşe şi, pentru că au fost cazuri de boală Lyme, ca articol de fond dr. Sorin Moroşan scrie cum se manifestă aceasta, dar şi câteva măsuri de prevenire. Suntem ceea ce mâncăm, sloganul binecunoscut, are o parte de adevăr care este reflectat foarte bine de procesele ce se petrec la nivelul intestinului subtire. La „Corola de minuni“, dr. Dan Rusu îşi intitulează articolul „Suprema apreciere“ şi descrie  acest organ ca pe  un „miracol al ingineriei“.
            Răsfoind revista, am aflat despre existenţa unei plante originare  din munţii Anzi, comestibilă, din ea obţinându-se sucuri, cockteiluri, băuturi alcoolice, chiar şi o anumită cafea. Rădăcinile plantei maca (se găseşte şi în România) se fierb în lapte sau apă şi se consumă, dar poate fi si un medicament tradiţional pentru creşterea apetitului sexual şi a fertilităţii la om şi animalele domestice, precum şi în tratamentul simptomelor menopauzei.
            Alte subiecte vă aşteaptă să le descoperiţi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe