Newsflash
Știri

Vaccin anti-HPV: părinții îi cer ministrului Sănătății dozele promise

de L. Budin - nov. 2 2021
Vaccin anti-HPV: părinții îi cer ministrului Sănătății dozele promise

Zece asociații și părinții pe care îi reprezintă solicită ministrului Sănătății să își onoreze angajamentul și să aducă dozele de vaccin anti-HPV promise.

Ca urmare a comunicatului de presă emis de Ministerul Sănătății Vineri, 29 octombrie, în care se arăta ca mai sunt vaccinuri anti-HPV disponibile în cabinetele medicilor de familie, zece asociații care promovează drepturile copiilor și ale femeilor protestează, arătând, într-o scrisoare deschisă, că dozele nu există.  

vaccinare-hpv

Semnatarii arată că peste 40.000 de părinți doresc ca micuții lor să fie protejați de cancer, prin vaccinare.

Am crezut promisiunile făcute public de ministrul Sănătății și am mers cu copiii de mână (...) la medicii noștri de familie, să ne înscriem (...) la vaccinare. Dar acolo am primit răspuns că NU SUNT vaccinuri pentru copiii noștri și că puținele doze pe care medicii le au sunt rezervate pentru completarea schemelor copiilor care sunt deja de 1 an, 2 sau chiar 3 ani pe lista de așteptare! (...) Mai grav, ni s-a spus că vaccinurile nu vor veni, că banii pe care ați anunțat că i-ați alocat pentru ele au fost deja cheltuiți pe altele”, se arată în scrisoarea deschisă.

Semnatarii documentului sunt Asociația Mame pentru Mame, Coaliția România Sănătoasă, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil, E-Romnja Asociația pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome, Romanian Women’s Lobby, Fundația Tineri pentru Tineri, Asociația Front, Societatea pentru Educație Contraceptivă și Sexuală, Societatea de Analize Feministe Ana, Asociația Sexul versus Barza.

 Dacă vreți să avem încredere că statul ne vrea binele, arătați-ne că sunteți de cuvânt și dați-ne vaccinurile HPV pentru copiii noștri, exact așa cum ni s-a promis cu nici o lună în urmă. (...) Nu irosiți nicio zi fără să lăsați în urmă o generație de copii protejați de cancerele cauzate de HPV. Ar fi o moștenire morală care ar face cinste oricărui mandat de ministru, chiar și în aceste vremuri grele în pandemie”, se mai arată în document.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe