Newsflash
Știri

Vaccin candidat pentru varianta sud-africană a SARS-CoV-2

de Dorina Novac - mar. 5 2021
Vaccin candidat pentru varianta sud-africană a SARS-CoV-2

Compania biofarmaceutică americană Moderna a anunţat că a realizat un vaccin candidat împotriva variantei sud-africane a SARS-CoV-2, pe care îl va testa pe oameni în studiile clinice.

Vaccinul candidat împotriva variantei specifice sud-africane, denumit mRNA-1273.351, a fost expediat către Institutul Naţional pentru Sănătate (NIH) din SUA, în vederea realizării unui studiu clinic. Compania își propune să folosească două strategii pentru abordarea variantelor specifice, se arată într-un comunicat. Astfel, pe de o parte, se evaluează dozele de rapel pentru a crește imunitatea neutralizantă împotriva acestor variante. În cadrul studiilor clinice, vor fi evaluate trei abordări: un rapel candidat specific, bazat pe varianta identificată pentru prima dată în Africa de Sud (mRNA-1273.351); un rapel candidat multivalent care combină mRNA-1273, vaccinul autorizat de Moderna împotriva tulpinilor ancestrale, și mRNA-1273.351, într-un singur vaccin; și a treia doză de mRNA-1273, vaccinul împotriva COVID-19, ca rapel la nivelul dozei de 50 µg.

        În cazul celei de-a doua strategii, gigantul farma intenţionează să evalueze mRNA-1273.351 și mRNA-1273.211 ca o serie de vaccinări primare pentru indivizii care sunt seronegativi (care nu au fost încă vaccinaţi împotriva COVID-19). „Sperăm să demonstrăm că rapelurile, dacă va fi necesar, se pot face la doze mai mici, ceea ce ne va permite să oferim mult mai multe doze comunităţii globale la sfârșitul anului 2021 și în 2022”, a precizat Stéphane Bancel, CEO al Moderna.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe