Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vaccin gripal pentru bebeluși

Vaccinul gripal tetravalent deţinut de compania Viatris a obţinut aprobarea pe plan european a extinderii indicaţiei de administrare și la bebeluși, , începând cu vârsta de 6 luni.

Vaccinul gripal tetravalent deţinut de compania Viatris a obţinut aprobarea pe plan european a extinderii indicaţiei de administrare și la bebeluși, începând cu vârsta de 6 luni. Anterior, preparatul era utilizat la adulţi și la copiii începând cu vârsta de 3 ani.

Aprobarea a fost obţinută în data de 22 aprilie, fiind valabilă și pentru România. Astfel, produsul va putea fi utilizat cu noile indicaţii începând cu viitorul sezon gripal (toamna/iarna acestui an).

La nivel mondial, gripa determină anual între 3 și 5 milioane de cazuri grave și până la 650.000 de decese asociate. În fiecare an, milioane de copii se îmbolnăvesc de gripă sezonieră, ceea ce poate determina și alte probleme grave de sănătate, cum ar fi bronșita și pneumonia.

Etichete: vaccin gripal viatris bebelusi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.