Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vaccinare în mediul rural: primarii pot chema echipe mobile

Viața Medicală
L. Budin vineri, 29 octombrie 2021, ora 16:30

Pentru deplasarea unei echipe mobile de vaccinare în mediul rural, primarul localităţii trebuie să se adreseze Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a spus președintele CNCAV.

Pentru vaccinarea în mediul rural, se actualizează o instrucţiune anterioară care prevede că, atunci se dorește o echipă mobilă, primarul sau consiliul local face solicitarea către comitetele judeţene, a arătat președintele CNCAV, citat de Agerpres

v-gheorghita6

Comitetele județene alocă, în funcţie de resursele disponibile, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică, una sau mai multe echipe de vaccinare. Vaccinarea se va realiza în spaţii puse la dispoziţie de comunitatea locală, şi în felul acesta poate fi crescută accesibilitatea la vaccinare a persoanelor din mediul rural”, a spus Valeriu Gheorghiţă. 

El a menţionat că alte posibilităţi de vaccinare sunt cabinetele de medicină de familie sau transportul celor care doresc să se imunizeze la centrele din apropiere.

Etichete: vaccinare mediu rural solicitare primarii echipe mobile vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.