Newsflash
Știri

Vaccinare în mediul rural: primarii pot chema echipe mobile

de L. Budin - oct. 29 2021
Vaccinare în mediul rural: primarii pot chema echipe mobile

Pentru deplasarea unei echipe mobile de vaccinare în mediul rural, primarul localităţii trebuie să se adreseze Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a spus președintele CNCAV.

Pentru vaccinarea în mediul rural, se actualizează o instrucţiune anterioară care prevede că, atunci se dorește o echipă mobilă, primarul sau consiliul local face solicitarea către comitetele judeţene, a arătat președintele CNCAV, citat de Agerpres

v-gheorghita6

Comitetele județene alocă, în funcţie de resursele disponibile, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică, una sau mai multe echipe de vaccinare. Vaccinarea se va realiza în spaţii puse la dispoziţie de comunitatea locală, şi în felul acesta poate fi crescută accesibilitatea la vaccinare a persoanelor din mediul rural”, a spus Valeriu Gheorghiţă. 

El a menţionat că alte posibilităţi de vaccinare sunt cabinetele de medicină de familie sau transportul celor care doresc să se imunizeze la centrele din apropiere.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe