Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vaccinare la înălțime: Centru de vaccinare anti-COVID, deschis pe Transalpina

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 6 iulie 2021, ora 10:14

Un centru de vaccinare de tip drive-through va fi deschis sâmbăta viitoare, pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din România.

Centrul va funcționa pentru început doar în ziua de 17 iulie, în intervalul orar 10:00 – 18:00, în cadrul lui urmând să fie administrate serurile Pfizer și Janssen (vaccin în doză unică produs de compania Johnson&Johnson), informează Instituția Prefectului Vâlcea.

Transalpina

Acesta va fi amplasat în punctul cel mai înalt al șoselei – Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 de metri.

„Facem precizarea că cei care aleg să se imunizeze împotriva COVID-19 cu serul Pfizer se pot prezenta pentru rapel la orice centru de vaccinare (fix sau mobil) din țară, în care se administrează acest tip de vaccin”, transmite sursa citată.

vaccinare transalpina

La acest centru de imunizare de pe șoseaua Transalpina se pot prezenta toate persoanele care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, indiferent de localitatea de domiciliu, doar cu actul de identitate și fără o programare prealabilă.

Chestionarul de triaj și cel de consimțământ pot fi descărcate de pe site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro sau pot fi obținute direct la centrul de vaccinare.

„Este o ocazie deosebită pentru cei care iubesc muntele și drumețiile să se bucure de priveliștea spectaculoasă pe care acest drum montan, unic în întregul lanț al Munților Carpați, o oferă. Centrul va fi amplasat chiar în punctul cel mai înalt al șoselei – Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 metri. Îi invit pe toți cei care încă nu s-au imunizat împotriva COVID-19 și vor să viziteze această zonă să treacă pe 17 iulie și pe la acest centrul de vaccinare”, a transmis prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat.

Etichete: Centru de vaccinare drive-through Johnson&Johnson Transalpina

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC