Newsflash
Știri

Vaccinarea anti-COVID la copiii de 12-15 ani ar putea începe la vară

de L. Budin - apr. 2 2021
Vaccinarea anti-COVID la copiii de 12-15 ani ar putea începe la vară

Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor sub 15 ani ar putea începe în România din trimestrul al treilea al acestui an, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială atât de la Agenția Americană pentru Medicamente, cât și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestrul trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc, cu vârsta sub 15 ani, să se vaccineze”, a spus Gheorghiță la Digi24.

valeriu-gheorghita
Sursă foto: Facebook Valeriu Gheorghiță

 

El a mai arătat că, în etapa a doua de vaccinare, câteva mii de tineri de peste 16 ani, suferind de boli cronice, au dorit să se imunizeze.

Compania Pfizer a anunţat recent că vaccinul său anti-COVID este 100% eficient la copiii cu vârste între 12 și 15 ani. Drept urmare, responsabilii israelieni din domeniul sănătății au declarat că plănuiesc să înceapă vaccinarea adolescenților în luna mai.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe