Newsflash
Știri

Vaccinarea anti-COVID, monitorizată oficial de ECDC

de Cristina GHIOCA - feb. 5 2021
Vaccinarea anti-COVID, monitorizată oficial de ECDC

Peste opt milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate până în prezent în Uniunea Europeană, potrivit ECDC. Organizaţia a anunţat, săptămâna aceasta, lansarea unei platforme pentru monitorizarea vaccinării anti-COVID în statele membre.

Datele disponibile la ora actuală pe platforma Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) plasează Germania pe primul loc în ceea ce privește vaccinarea, cu peste 2.200.000 de doze administrate (date disponibile la 2 februarie 2021), urmată de Italia (1.676.572), Spania (1.149.549) și Polonia (1.097.296). Pe ultimele locuri se află Irlanda, Letonia și Luxemburg, acestea fiind totodată și statele care au primit cele mai puţine doze de vaccin de la autorităţile europene.

Scopul platformei de monitorizare lansată săptămâna aceasta de ECDC este acela de a oferi o imagine de ansamblu asupra eforturilor depuse de statele membre UE de implementare a campaniilor de vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit oficialilor ECDC, în faza timpurie a campaniilor, monitorizarea numărului de doze distribuite ţărilor și a celor administrate oferă informaţii utile despre distribuirea vaccinurilor și evoluţia campaniilor de vaccinare.

De asemenea, platforma oferă estimări indicative iniţiale ale absorbţiei vaccinului (tabel) în statele care raportează date în acest sens. Monitorizarea lansării vaccinurilor va fi dezvoltată în continuare, pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informaţii despre acoperirea vaccinului.

Tabel 1- Rata de absorbtie a vaccinurilor

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe