Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vaccinarea anti-COVID se poate face simultan cu cea antigripală

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 15 septembrie 2021, ora 10:57

Imunizarea anti-COVID se poate efectua simultan cu celelalte tipuri de vaccinuri care sunt incluse în programul naţional de vaccinare sau pentru grupele populaţionale la risc, cum este vaccinarea antigripală, a precizat dr. Valeriu Gheorghiță.

vaccinare antigripala

„Cine dorește să se vaccineze antigripal poate să beneficieze, de pildă, la medicul de familie, și de vaccinare COVID-19, pentru că se pot face simultan sau la orice alt interval de timp față de doza de vaccin anti-COVID sau invers. Deci nu există limitări din acest punct de vedere și sunt recomandări foarte clare ale Centrului de Control al Bolilor din SUA”, a explicat președintele CNCAV într-o conferință de presă.

Medicul militar a mai precizat că peste 97% din comunele din România, din localitățile din mediul rural au avut activități de vaccinare și în total s-au vaccinat circa 1,15 milioane de persoane prin toate modalitățile cunoscute la acest moment, fiind administrate peste 2,6 milioane de doze de vaccin.

„La nivelul cabinetelor de medicină de familie, în acest moment se înregistrează activități de vaccinare în circa 2.770 de cabinete și au fost vaccinate peste 397.000 de persoane. Sunt 149 de spitale publice în care au fost vaccinați peste 8.000 de pacienți și 26 de spitale private în care au fost vaccinați aproape 1.900 de pacienții”, a adăugat dr. Valeriu Gheorghiță.

În ceea ce priveşte acoperirea vaccinală la nivel naţional, acoperirea vaccinală în municipiul Bucureşti se apropie de 50% (49,7%), rată de acoperire vaccinală din populația eligibilă de peste 12 ani, urmat de Cluj (46%) și Sibiu (40%).

„Practic, 40% din județele din România, incluzând municipiul București, au o rată de acoperire vaccinală peste media națională, peste 30%, sunt 55% din județe care au o rată de acoperire vaccinală între 20 și 30% și doar 5%, adică două județe, Giurgiu și Suceava, care încă sunt undeva la 19% rată de acoperire vaccinală”, a menționat medicul.

Etichete: vaccinare covid-19 vaccinare antigripala vaccin anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.