Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vaccinarea anti-HPV

   Vaccinarea fetelor cu vârste cuprinse între 12 şi 24 de ani se va putea realiza şi prin intermediul cabinetelorde ginecologie şi a cabinetelor de planificare familială din sistemul sanitar,nu numai în cadrul cabinetelor şcolare şi ale medicilor de familie, aşacum era prevăzut până în prezent. De asemenea, şi femeile cu vârsta peste 24 de ani se vor putea vaccina în cadrul cabinetelor ginecologice şi de planificare familială din sistemul sanitar, dar numai la recomandarea medicului ginecolog. (...)

   Noile măsuri au fost decise de Ministerul Sănătăţii în urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii comisiilor de specialitate de Medicină de familie şi Obstetrică-ginecologie.
   Până relativ recent (17 februarie 2010), au fost vaccinate: •11.731 de fete cu vârsta între 12 şi 14 ani • 3.365 de tinere cu vârsta între 15 şi 19 ani • 1.228 de tinere cu vârsta între 20 şi 24 de ani. Vaccinarea este gratuită.
   Începând din luna noiembrie 2009, Ministerul Sănătăţii a demarat a doua campanie de vaccinare anti-HPV, în urma rezultatelor studiului realizat la nivel naţional pentru evaluarea Campaniei de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinare anti-HPV. Conform acestuia, 52% din cei care şi-au exprimat o decizie de acţiune sunt de acord cu vaccinarea fetiţelor lor în vârstă de 12–14 ani. În luna decembrie 2009, s-a hotărât şi extinderea campaniei de vaccinare la toate fetele cuprinse în grupa de vârstă 12–24 ani, atât prin cabinetele medicale din unităţile de învăţământ, cât şi prin cabinetele medicilor de familie.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.