Newsflash
Știri

Vaccinarea anti HPV, investiție și speranță pentru viitor

de Florentina Ionescu - apr. 29 2020
Vaccinarea anti HPV, investiție și speranță pentru viitor

Medicul Mihai Craiu amintește de importanța vaccinării fetițelor împotriva virusului Papiloma uman.

În cadrul unei transmisiuni live care a avut loc recent în mediul online, medicul pediatru de la INSMC „Alessandrescu-Rusescu” a răspuns la întrebările părinților cu privire la vaccinare, pentru a marca în acest mod Săptămâna Mondială a Imunizării.

live mihai craiu

Una dintre temele abordate a fost vaccinul pentru HPV (Human Papilloma Virus), folosit în multe țări din Europa și din lume în cadrul unor campanii menite să eradicheze cancerul de cervix.

„Vaccinarea împotriva HPV probabil că este una dintre cele mai promițătoare strategii de eradicare a cancerului de col uterin. În fiecare zi mor în România trei până la șapte persoane de cancer de col uterin”, a declarat conf. dr. Craiu Mihai, medic primar pediatrie în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Țări-model, unde a funcționat programul de vaccinare

Acesta a amintit și că vaccinarea împotriva virusului Papiloma este o strategie aplicată în foarte multe țări din lume:

„Este probabil unul dintre cele mai eficiente vaccinuri folosite în patologia umană și este singurul vaccin care este făcut în copilărie ca investiție și speranță pentru viitor, pentru restul vieții. Părintelui nu i se pare așa un câștig imediat, pentru că nu previne o boală pediatrică, dar cele mai multe cancere de col uterin sunt produse de HPV”.

Un alt argument pe care l-a oferit conf. dr. Mihai Craiu este că, în anumite țări – cel mai bun exemplu fiind Australia, unde programul de prevenire a infecțiilor cu HPV funcționează de peste 10 ani – s-a observat scăderea semnificativă a cazurilor noi de cancer de col uterin.

V-ar putea interesa și: Dr. Mihai Craiu, despre vaccinare: „Să informăm părinții să gândească altruist”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe