Newsflash
Știri

Vaccinarea antigripală anuală, cea mai eficientă metodă de prevenție

de Dorina Novac - sept. 20 2022
Vaccinarea antigripală anuală, cea mai eficientă metodă de prevenție

Campania educaţională „Atlas Gripal: Totul despre gripă şi vaccinare antigripală” privind importanţa imunizării la copii şi adolescenţi continuă şi în sezonul 2022-2023.

Medicii afirmă că vaccinarea anuală împotriva gripei rămâne cea mai eficientă metodă de prevenţie.

Vaccinarea antigripala

„Împreună cu susţinerea Ministerului Sănătăţii şi a Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), campania educaţională Atlas Gripal: Totul despre gripă şi Vaccinare Antigripală continuă şi în sezonul 2022-2023. Rolul platformei www.atlasgripal.ro este, încă de la lansarea acesteia, acela de a informa populaţia şi părinţii despre importanţa prevenţiei prin imunizarea antigripală în rândul copiilor şi adolescenţilor, despre complicaţiile bolii asupra organismului, precum şi despre opţiunile de vaccin disponibile pe piaţa din România”, se arată într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Citește și: Vaccinarea antigripală, concomitent cu cea anti-COVID

Obiectivele campaniei de informare asupra vaccinării antigripale rămân prevenţia şi reducerea severităţii bolii gripale, precum şi posibilitatea reducerii vizitelor în ambulatoriu, a spitalizărilor şi a internărilor la unităţile de terapie intensivă, reducând astfel presiunea asupra sistemului de sănătate din România, precizează sursa citată.

Anul acesta, pe platforma www.atlasgripal.ro a fost adăugat un nou conţinut interactiv, reprezentat de animaţii, care explică pe înţelesul tuturor, informaţii despre prevenirea gripei, precum şi despre importanţa imunizării prin vaccinarea antigripală.

Platforma rămâne în continuare unul dintre cele mai relevante instrumente în procesul de informare, un spaţiu digital ce oferă acces la informaţii sigure şi esenţiale în legătură cu gripa şi prevenţia acesteia, se mai arată în comunicat.

Potrivit preşedintelui SNMF, Dina Mergeani, în sezonul 2022-2023, imunizarea antigripală rămâne, extrem de importantă şi eficientă pentru a reduce riscul unei duble infectări cu virus gripal şi SARS-CoV-2.

„De asemenea, în acest mod putem preveni posibile complicaţii determinate de virusul gripal în rândul copiilor, dar şi al grupurilor de persoane vulnerabile, precum gravidele sau persoanele peste 65 de ani. Vaccinarea antigripală a copiilor şi adolescenţilor este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă, mai ales că sezonul gripal începe în luna octombrie şi poate dura până în luna mai”, a precizat Dina Mergeani.

Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, Gindrovel Dumitra, recomandă începerea vaccinării cât mai devreme pentru copiii care trebuie să primească două doze, copii care sunt vaccinaţi gripal pentru prima dată pentru ca la sfârşitul lunii octombrie să poată finaliza schema de vaccinare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe