Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vaccinarea BCG

   Peste 61.500 de nou-născuţi au fost imunizaţi de la începutul lunii iulie, dată la care s-a reluat vaccinarea BCG, şi până la începutul lunii august.
   Ministerul Sănătăţii a asigurat, astfel, aproape în totalitate recuperarea la vaccinare a nou-născuţilor din perioada februarie-iunie 2010. De asemenea, s-a realizat, fără disfuncţionalităţi, vaccinarea tuturor nou-născuţilor la zi, aşa cum este prevăzut în Programul Naţional de Imunizări. (...)

   Cele mai multe vaccinări au fost realizate în maternităţi şi spitale (peste 21.600), dar şi în centrele de vaccinare organizate de către direcţiile de sănătate publică – 20.710 vaccinări. În cabinetele medicilor de familie au fost realizate 19.253 de imunizări.
   Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi trebuie administrat la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.
   Deoarece producătorul român de vaccin BCG, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare „Cantacuzino“ nu a mai primit autorizaţie de producţie pentru acest an, la propunerea ministrului sănătăţii Cseke Attila, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern pentru achiziţionarea unui milion de doze de vaccin BCG cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), organizaţie interguvernamentală internaţională constituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Bugetul alocat pentru achiziţia dozelor de vaccin a fost de 81.732,50 de dolari.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.