Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vaccinarea cu Johnson & Johnson va începe în România la jumătatea lunii aprilie

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 29 martie 2021, ora 11:01

Vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson, se administrează într-o singură doză, a precizat Ministerul Sănătății.

Datele preliminare din studiul clinic de fază unu au sugerat că o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, iar rezultatele studiului clinic de fază trei, care a stat la baza aprobării sale, au confirmat acest lucru, a informat Ministerul Sănătății într-o postare pe Facebook.

Johnson & Johnson

Vaccinul a redus semnificativ cazurile de COVID-19 în rândul persoanelor imunizate, astfel:

  • din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de COVID-19;
  • din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome de COVID-19;
  • acest lucru înseamnă eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice.

Potrivit sursei citate, în ceea ce privește prevenirea cazurilor de COVID-19 care necesită internare, vaccinul conferă protecție sporită. Astfel, la 28 de zile post vaccinare, rata de spitalizare în rândul persoanelor vaccinate a fost 0% (niciuna dintre cele 16 spitalizări nu a fost din rândul persoanelor vaccinate).

Studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfășurat în mai multe țări, inclusiv Africa de Sud și Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv.

„O singură doză de vaccin constituie un avantaj atât logistic, cât și din punctul de vedere al acoperirii vaccinale a unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt. Din acest motiv, Johnson & Johnson a decis să evalueze și un regim cu o singură doză. În paralel, se află încă în desfășurare un alt studiu clinic pentru a evalua eficiența unei scheme cu două doze de vaccin. În România ne așteptăm ca vaccinarea cu Johnson & Johnson să înceapă la jumătatea lunii aprilie”, transmite MS.

Etichete: Johnson & Johnson studiu vaccin companie farmaceutica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.