Newsflash
Știri

Vaccinații COVID stau la cozi interminabile pentru tichetele de masă

de L. Budin - feb. 4 2022
Vaccinații COVID stau la cozi interminabile pentru tichetele de masă

Sute de persoane au stat la coadă în Botoșani și în Drobeta-Turnu-Severin pentru a intra în posesia tichetelor de masă acordate de stat persoanelor vaccinate anti-COVID.

O coadă interminabilă s-a format joi, 3 februarie, la Centrul vaccinare de la Colegiul tehnic„Gheorghe Asachi” din municipiul Botoşani, oamenii dorind să obțină tichetele de masă, în valoare de 100 de lei, acordate persoanelor care s-au imunizat cu doza completă, informează Agerpres.

coada-tichete
Sursă foto: Actual Mehedinți

 

Coada s-a format după ce Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat transmiterea către cel mai mare centru de vaccinare a 10.000 de tichete valorice, dintr-un total de 38.000 care au ajuns în municipiu.

Autorităţile sanitare au lansat un apel către populaţie să evite aglomeraţia la centrele de vaccinare din judeţ.

Ne cerem scuze faţă de populaţia judeţului Botoşani pentru că stă la rând, dar aceste tichete erau extrem de aşteptate. Acum am reuşit să obţinem finanţarea şi să le aducem la Botoşani. Partea bună este că au fost aduse 38.700 de tichete care să acopere necesarul persoanelor vaccinate în perioada 1 decembrie până la 31 ianuarie şi toată lumea va primi. Rugămintea este să nu se înghesuie la coadă, pentru că toţi vor primi aceste tichete”, a declarat directorul DSP, Monica Adăscăliţei.

Beneficiarii voucherelor au acuzat însă proasta organizare.

Le aştept din toamnă, când m-am vaccinat. (...) În mod normal trebuia să se dea atunci când s-a vaccinat fiecare”, a spus o persoană care aștepta la rând.

Și în Drobeta-Turnu-Severin s-a făcut coadă la tichete, la centrul de vaccinare amenajat la stadionul municipal din oraș, a relatat, într-o postare pe Facebook, Actual Mehedinți.

Tichetele se acordă persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu schemă completă de vaccinare, care s-au imunizat, după 1 septembrie, cu doza a doua pentru vaccinul Pfizer - BIONTech, Moderna, Astra-Zeneca sau cu doza unică Johnson&Johnson, mai precizează Agerpres.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe