Newsflash
Știri

Vaccinul anti-COVID de la Moderna, evaluat de EMA

de Florentina Ionescu - dec. 4 2020
Vaccinul  anti-COVID  de la Moderna, evaluat  de EMA

Compania farmaceutică Moderna a înaintat către FDA documentele pentru aprobarea utilizării de urgenţă pentru vaccinul său anti-COVID-19.

shutterstock_1739341220Reprezentanţii companiei plănuiesc și să ceară o autorizare condiţionată de punere în piaţă din partea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA). Procesul de evaluare a vaccinului pe bază de ARN mesager (mRNA) va fi efectuat de EMA după un orar accelerat.

O opinie referitoare la autorizarea de punere pe piaţă ar urma să fie emisă în câteva săptămâni, spun reprezentanţii agenţiei. Acest lucru se va întâmpla dacă datele depuse de compania farmaceutică sunt suficient de robuste și complete pentru a demonstra calitatea, siguranţa şi eficacitatea vaccinului împotriva COVID-19.

Agenţia și comitetele sale știinţifice vor continua procesul de evaluare în perioada Crăciunului. În cazul în care se va ajunge la concluzia că vaccinul de la Moderna este sigur și eficace, Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman va finaliza evaluarea în timpul unei întâlniri programate anul viitor, în 12 ianuarie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe