Newsflash
Știri

Vaccinul Janssen anti-COVID, autorizat în UE

de L. Budin - mar. 12 2021
Vaccinul Janssen anti-COVID, autorizat în UE

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat vaccinul anti-COVID dezvoltat de Johnson & Johnson, prin filiala Janssen, deoarece datele despre vaccin „îndeplinesc criteriile privind eficacitatea, siguranța și calitatea”.

Vaccinul poate fi administrat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, într-o singură doză, având o eficiență de 67%, se arată pe site-ul oficial al Agenției Europene a Medicamentului.

vaccin_janssen1

„Autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opțiune de a combate pandemia și de a proteja viața și sănătatea cetățenilor lor”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA.

Un studiu clinic, care a cuprins 44.000 de subiecți din SUA, America Latină și Africa de Sud, a arătat că vaccinul Janssen a fost eficient în prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 la persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

S-a observat o reducere cu 67% a numărului de cazuri simptomatice COVID-19, după două săptămâni de la administrarea serului.

Cele mai frecvente efecte secundare, care au dispărut la câteva zile de la injectare, au fost durere la locul înțepăturii, cefalee, dureri musculare și greață.

Vaccinul Janssen are la bază un adenovirus modificat. Este al patrulea vaccin anti-COVID recomandat în Uniunea Europeană. Se administrează în doză unică și nu necesită o temperatură foarte scăzută pentru conservare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe