Newsflash
Știri

Vaccinul Johnson&Johnson ar putea ajunge în România în aprilie

de Dorina Novac - mar. 16 2021
Vaccinul Johnson&Johnson ar putea ajunge în România în aprilie

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de Johnson&Johnson ar putea să ajungă în România în a doua jumătate a lunii aprilie, însă cantitatea nu va fi una consistentă, a anunțat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România cel mai probabil în a doua jumătate a lunii aprilie.

Johnson&Johnson

„Pentru a doua jumătate a lunii aprilie, dacă nu mă înșel, ar trebui să primim, probabil, prima tranșă, nu este una consistentă, probabil că vor fi câteva zeci de mii de doze”, a explicat medicul militar.

Acesta a mai subliniat că vaccinul se administrează într-o singură doză, iar schema de vaccinare este simplificată.

„Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile, ținând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani și care nu au contraindicații cunoscute. Vom vedea care va fi strategia prin care vom putea folosi acest tip de vaccin, dar, într-adevăr, din punct de vedere practic se pretează mai mult pentru centre mobile, pentru echipe mobile, pentru vaccinare în localitățile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus, dar asta nu înseamnă că nu va putea fi accesat și de restul categoriilor de persoane”,a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe