Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Valeriu Gheorghiță: 25% din populația eligibilă a fost vaccinată anti-COVID

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 25 iunie 2021, ora 16:56

De la debutul campaniei de vaccinare și până la acest moment au fost imunizate 4.661.527 de persoane cu cel puțin o doză, dintre care peste 4,4 milioane sunt vaccinate cu schema completă, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a precizat joi, într-o conferință de presă, că la șase luni de la debutul campaniei, a fost vaccinată 25% din populaţia eligibilă la nivel naţional.

Gheorghita

„În ceea ce privește bilanțul campaniei de vaccinare, ca număr de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, de la debutul campaniei și până la acest moment, au fost vaccinate 4.661.527 de persoane cu cel puțin o doză, din care peste 4,4 milioane sunt vaccinate cu schema completă. Acest lucru înseamnă o acoperire vaccinală de circa 25% din populația eligibilă la nivel național, la care, desigur, se adaugă și procentul de imunitate colectivă obținut la trecerea prin boală”, a menționat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit medicului militar, cea mai mare acoperire vaccinală este la grupa de vârstă 60-69 de ani – peste 36,5%, urmată de persoanele din grupa de vârstă 70-79 de ani – 34,2%, și persoanele din grupa de vârstă 50-59 de ani – 33,8%.

La categoria de vârstă 12 -15 ani s-au vaccinat peste 16.139 de persoane cu cel puţin o doză, ceea ce înseamnă 1,9% din populaţia eligibilă din această grupă de vârstă.

De asemenea, la categoria de vârstă 16-19 ani au fost vaccinate cu cel puţin o doză 125.876 de persoane, ceea ce reprezintă 15,3% din populaţia eligibilă.

„În ceea ce privește profilul de reacții adverse, până la acest moment au fost raportate în total 16.495 de cazuri de reacții adverse postvaccinale, ceea ce înseamnă o rată de raportare de circa 1,9 la 1.000 de doze administrate”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Etichete: vaccinare anti-COVID-19 campanie de vaccinare populatie eligibila

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC