Newsflash
Știri

Valeriu Gheorghiță: diabeticii trebuie să se vaccineze anti-COVID

de L. Budin - nov. 15 2021
Valeriu Gheorghiță: diabeticii trebuie să se vaccineze anti-COVID

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a încurajat persoanele care suferă de diabet zaharat să se vaccineze împotriva COVID1-19.

În cadrul unei conferinţe online, organizată pe 14 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, Valeriu Gheorghiţă a subliniat faptul că pacienţii cu diabet sunt extrem de vulnerabili la infecţia cu SARS-CoV-2, informează Agerpres.

Valeriu Gheorghita_campanie

Aproximativ 30% din persoanele voluntare incluse în studiile clinice care au evaluat siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19 au fost persoane cu diabet zaharat. Aceste studii au confirmat că nu există diferenţe de eficacitate la persoanele cu diabet, spre deosebire de persoanele care nu au afecţiuni cronice asociate. Sunt studii extrem de elaborate în Marea Britanie, care au evaluat eficienţa vaccinurilor în funcţie de diverse categorii de afecţiuni cronice, respectiv afecţiuni cardiovasculare, renale, diabet zaharat, şi care au arătat că pacienţii cu diabet beneficiază foarte mult de de pe urma vaccinării împotriva COVID-19”, a spus președintele CNCAV.

El a precizat că, dintre cele peste 51.000 de persoane decedate în România în urma infecţiei cu SARS-CoV-2, peste 93% aveau cel puţin o boală cronică asociată: în peste 70% din cazuri pacienții sufereau de boli cardiovasculare, iar în 30% din cazuri – de diabet.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe