Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Valeriu Gheorghiţă: Doza booster pentru vaccinul Moderna va fi înjumătăţită

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 26 octombrie 2021, ora 15:48

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei de booster pentru persoanele care au primit prima schemă de vaccinare cu serul de la Moderna după minimum șase-opt luni de la doza a doua, a precizat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, că pentru doza de rapel cu Moderna, doza booster, se recomandă o doză înjumătățită față de doza care s-a folosit la schema inițială.

Gheorghita

„O precizare este legată de faptul că pentru doza de rapel, doza booster, se recomandă o doză înjumătățită față de doza care s-a folosit la schema inițială, drept pentru care în cursul acestei săptămâni vom avea o ședință în cadrul Comitetului național de coordonare a activității de vaccinare și foarte probabil că vom adopta și noi aceeași recomandare, ceea ce înseamnă că probabil, cel mai devreme începând cu săptămâna viitoare vom recomanda administrarea unei doze înjumătățite de vaccin de la compania Moderna pentru doza de booster, doza de rapel, după minim şase luni, ceea ce echivalează o doză de 50 de micrograme, comparativ cu 100 de micrograme, cât este doza anterioară”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Etichete: Moderna doza booster schema de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC