Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Valeriu Gheorghiţă: Există o tendinţă de creştere în ceea ce priveşte vaccinul Johnson & Johnson

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 9 iunie 2021, ora 11:07

Valeriu Gheorghiţă a declarat marți că există o tendinţă de creştere în ceea ce priveşte administrarea vaccinului de la compania Johnson & Johnson.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a precizat, într-o conferință de presă, că este greu de anticipat care va fi ritmul de vaccinare din perioada următoare, deoarece peste 87% dintre persoane se prezintă direct la centrele de vaccinare și nu prin programare.

Johnson & Johnson

„Tocmai de aceea, bazându-ne pe aceste date – probabil că în următoarele două-trei săptămâni, în funcție de ritmul de vaccinare, dacă el va crește, și observăm o creștere cel puțin pentru vaccinul de la compania Johnson & Johnson, există o tendință de creștere. De asemenea, se reorganizează multe activități de vaccinare, în sensul în care sunt mult mai multe echipe de vaccinare care vor merge în teren”, a menționat medicul militar.

Valeriu Gheorghiţă a subliniat că prioritatea o reprezintă mobilizarea resurselor către localităţile în care acoperirea vaccinală este mai mică de 5%, astfel încât să existe o uniformitate la nivel național.

„Trebuie să ținem cont că localitățile care acum nu au o rată suficient de bună de vaccinare sunt localităţi aflate sub riscul ca, în perioada în care vom avea o creștere a numărului de cazuri, să fie carantinate, pentru că asta va fi situația epidemiologică. Într-o localitate în care rata de acoperire vaccinală este crescută, populația este imunizată și, în felul acesta, imunitatea respectivă este mai bine protejată, probabilitatea să ajungă la o creștere substanțială a numărului de cazuri care să impună niște activități, restricționarea anumitor tipuri de activități, este mult mai mică prin comparație cu localitățile care au o rată mică de acoperire vaccinală”, a adăugat Gheorghiţă.

Etichete: vaccinare impotriva COVID-19 Johnson & Johnson echipe de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.