Newsflash
Știri

Valeriu Gheorghiță: varianta Delta ar putea da forme mai grave de boală la tineri

de L. Budin - aug. 24 2021
Valeriu Gheorghiță: varianta Delta ar putea da forme mai grave de boală la tineri

Valeriu Gheorghiţă a declarat că sunt semnale că infectarea cu varianta Delta ar putea cauza forme mai grave de boală în rândul tinerilor. Se doreşte ca fiecărei unităţi de învăţământ să-i fie alocată o echipă mobilă pentru vaccinare.

Într-o conferință de presă, Valeriu Gheorghiţă a spus că tinerii, adolescenţii şi copiii sunt expuşi unui risc mult mai mare de îmbolnăvire, fiind vorba de o variantă mult mai transmisibilă a coronavirusului, informează Agerpres.

copil-coronavirus1

Din păcate, vedem ce se întâmplă şi în Statele Unite. Un număr din ce în ce mai mare de tineri, de copii, chiar cu vârstă sub 12 ani, sunt diagnosticaţi cu infecţie SARS-CoV-2, ajung în spital, chiar şi în secţiile de terapie intensivă. Sunt semnale, deşi încă lucrurile nu sunt foarte clare din acest punct de vedere, că infecţia cu varianta Delta ar putea cauza forme mai grave în rândul tinerilor, în rândul copiilor, lucru care era atipic până la acest moment”, a spus președintele CNCAV.

El a precizat că se doreşte ca fiecărei unităţi de învăţământ să-i fie alocată o echipă mobilă pentru vaccinare, relatează Agerpres

Preocuparea noastră de bază este aceea de a creşte accesul la vaccinare al tuturor celor care doresc să se vaccineze şi aici mă refer la copiii eligibili, cu vârstă de peste 12 ani, însă, în acelaşi timp, vor avea posibilitatea să se vaccineze şi cadrele didactice, personalul din învăţământ, precum şi aparţinătorii copiilor - părinţi, bunici, cei care locuiesc la aceeaşi adresă”, a spus Gheorghiţă.

El a subliniat că este foarte important să se promoveze conceptul de imunizare la nivelul întregii familii, tocmai pentru că există riscul, în cazul în care un copil se infectează, să transmită virusul celor din familie.

Sunt studii publicate care ne arată că, de pildă, familiile care au copiii preşcolari au un risc de 15% mai mare să înregistreze îmbolnăvire prin COVID-19, iar cei care au copii şcolari din clasele primare în sus a un risc de 20%-25% mai mare să înregistreze cazuri în interiorul familiei”, a arătat preşedintele CNCAV.

Împreună cu Ministerul Educaţiei, vor fi desfăşurate, din luna septembrie, acţiuni de informare online în cadrul şedinţelor cu părinţii, în care reprezentanţi din direcţiile de sănătate publică sau din corpul medical din fiecare judeţ vor fi prezenţi şi vor răspunde întrebărilor pe care părinţii şi cadrele didactice le pot avea în legătură cu vaccinarea.

Se are în vedere organizarea unor cabinete de vaccinare și în unitățile din învăţământul universitar, în campusurile studenţeşti.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe