Newsflash
Știri

Ventilatoarele și concentratoarele de la Unifarm vor fi distribuite în spitale

de Dorina Novac - oct. 15 2021
Ventilatoarele și concentratoarele de la Unifarm vor fi distribuite în spitale

CNSU a aprobat ca Unifarm să transmită DSU, în folosinţă gratuită, de urgenţă, 396 ventilatoare fixe şi mobile şi 20 de concentratoare.

ventilatoare

„Se abilitează Ministerul Sănătăţii, în calitatea de autoritate publică prin care statul îşi exercită drepturile şi obligaţiile decurgând din calitatea de acţionar unic al CN Unifarm SA, să dispună măsurile necesare pentru transmiterea în folosinţă gratuită, de urgenţă, a unui număr de 396 ventilatoare fixe şi mobile şi 20 de concentratoare către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă preia temporar în folosinţă gratuită, la stocurile de urgenţă medicală, echipamentele medicale (...) şi asigură distribuirea acestora către unităţile sanitare în funcţie de nevoile identificate”, se arată în decizia CNSU.

Potrivit sursei citate, echipamentele medicale vor fi transferate ulterior, în condițiile legii, în proprietatea Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la stocurile de urgență medicală.

Remedierea eventualelor daune sau defecțiuni ale echipamentelor medicale va fi realizată de către unitățile sanitare beneficiare.

CNSU a menționat că hotărârea a fost luată având în vedere creşterea exponenţială a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, care a determinat supraaglomerarea unităţilor sanitare şi în special a unităţilor de primiri urgenţe şi secţiilor de terapie intensivă cu pacienţi ce au dezvoltat forme severe sau grave şi care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv.

De asemenea, a fost luată în considerare nevoia imediată de echipamente medicale cu capacitate de asigurare a suportului respirator din cadrul unităţilor sanitare şi raportat la timpii de livrare a unor asemenea echipamente prin intermediul unor achiziţii publice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe