Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Verificări privind modul de raportare a deceselor COVID

Viața Medicală
Cristina GHIOCA vineri, 23 aprilie 2021

Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, a semnat luni un ordin pentru constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor cauzate de COVID-19.

Din componenţa ei fac parte șapte persoane, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional al Sănătăţii, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă și Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, precum și un reprezentant al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Iniţiativa are loc după ce Vlad Voiculescu a afirmat, la un post de radio, că ar exista diferenţe importante între decesele COVID raportate și cele reale, dând și două exemple: „La Spitalul Colentina diferenţa este de sute, peste 500, și la spitalul ROL 2 (... ) sunt diferenţe. Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie”.
Spusele sale au fost contrazise de reprezentanţii celor două unităţi sanitare. Reprezentanţii Spitalului Clinic Colentina au arătat că până în 19 aprilie, în aplicaţia Alerte MS s-au raportat 727 de decese ale unor pacienţi COVID-19, iar în Corona Forms 731, diferenţa dintre cifre având drept cauză orele la care sunt făcute cele două raportări în cursul zilei.
La rândul lor, reprezentanţii ROL 2, amplasat în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, au afirmat că din data de 10 ianuarie, când Formaţiunea Medicală de Tratament a primit drepturi de acces în aplicaţia Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare în cele două platforme.

Etichete: raportare raportare decese COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.