Newsflash
Știri

VIDEO. Campanie de donare de sânge, lansată de Google și Lidl România

de Dorina Novac - oct. 29 2021
VIDEO. Campanie de donare de sânge, lansată de Google și Lidl România

Google România împreună cu Lidl România și Asociația HEM lansează campania de susținere a donării de sânge „#DateToDonate. Împreună donăm speranță”.

Potrivit datelor furnizate de Centru de Transfuzii Sanguine București, cantitatea de sânge necesară transfuziilor și operațiilor este cu peste 25% mai mică față de perioada pre-pandemie, când era oricum insuficientă.

donare sange

Pentru a multiplica impactul si a diminua teama de a dona, mesajul campaniei #DateToDonate are în centru donarea de sânge împreună cu o altă persoană apropiată.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/32vZy04WL7k" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Campania va fi promovată, pro bono, de o serie de creatori de conținut de pe YouTube, care își vor încuraja fanii și urmăritorii să doneze. Primele nume care s-au alăturat sunt Denis Roabeș (solistul formației The Motans), Irina Rimes, George Buhnici, Jamila, Alex Cozma (Atenție, Cad Mere!), Cristian Presură și Mihai Alexandru Hash.

Aceștia vor filma mesaje de promovare a donării de sânge, în fiecare video urmând să participe o pereche de vedete, pentru a încuraja donarea împreună cu o persoană apropiată. Pentru început, ei s-au reunit într-un video de lansare a campaniei.

captura campanie

„Google investește în campania #DateToDonate 100.000 de dolari sub forma de promovare pe YouTube. Totodată, pentru că faptele bune merită răsplătite, Lidl România va oferi primilor 5.000 de donatori cupoane de cumpărături în valoare de 100 de lei, utilizabile prin aplicația Lidl Plus, disponibilă gratuit pe Google Play și App Store”, se arată într-un comunicat.

Pentru a se înscrie în campanie, donatorii trebuie să intre pe pagina dedicată a platformei n-avemsange.ro (deținută și administrată de Asociația HEM) unde trebuie să încarce o poză cu dovada donării – codul și data din carnetul de donator sau adeverința din ziua donării.

„Programul Național «N-avem SÂNGE?!» oferă în primul rând speranță. Speranța că într-o bună zi vom trăi într-o societate care prețuiește mai mult oamenii și sănătatea lor. În cei câțiva ani de când derulăm acest program am întâlnit oameni absolut minunați, dispuși să ajute și să se uite curajos la suferințele celor din jur. Această campanie, derulată alături de Lidl și Google România, este o dovadă în plus în acest sens și ne bucurăm totodată că am putut coopta de partea noastră influenceri importanți ai momentului, dispuși să sprijine donarea de sânge. Ei sunt adevărați ambasadori ai donării de sânge, #bloodfluenceri”, a declarat Marian Costache, #bloodfluencer cofondator „N-avem SÂNGE?!”, președinte Asociația HEM.

Campania #DateToDonate va dura până la 15 decembrie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe