Newsflash
Știri

VIDEO: Pacienții cu cancer au acces la molecule noi și tratamente inovative

de Dorina Novac - iun. 14 2022
VIDEO: Pacienții cu cancer au acces la molecule noi  și tratamente inovative

În tratarea cancerului apar lucruri noi în fiecare an, uneori și de două ori pe an, și asta în special pe partea de oncologie medicală, a precizat conf. dr. Laurențiu Simion.

„Pe partea de oncologie medicală tratamentele se diversifică, apar molecule noi, apar noi studii care, sperăm noi, confirmă de cele mai multe ori, uneori infirmă, eficiența anumitor tratamente”, a explicat, pentru Viața Medicală, conf. dr. Laurențiu Simion.

VIDEO: Dr. Bogdan Tănase, despre planurile pentru IOB

Laurențiu Simion
Conf. dr. Laurențiu Simion

De asemenea, medicul a mai subliniat că progresele sunt mai lente pe patea de radioterapie, unde tehnologia nu are cum să evolueze atât de rapid, și pe partea de chirurgie, unde indicațiile și tehnicile de tratament nu se schimbă semnificativ într-un interval scurt de timp.

Și conf. dr. Laurenția Galeș a menționat că pacienții au acces la molecule noi, din gama imunoterapiei, din gama terapiilor țintite, acces care este mai ușor decât în anii precedenți.

Laurenția Galeș
Conf. dr. Laurenția Galeș

„În sensul că, prin concursul, atât al comisiei de specialitate, probabil și al autorităților, timpul de când o moleculă apare în ghidurile europene, și până când primește rambursarea în România, s-a scurtat. Și atunci, da, pacienții din Institutul Oncologic au acces la astfel de terapii”, a adăugat conf. dr. Laurenția Galeș.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe