Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Videoclip despre vaccinul anti-COVID, realizat de fiica unui medic român din Suedia

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 4 ianuarie 2021, ora 11:29

Un videoclip despre vaccinul anti-COVID, realizat de fiica de 12 ani a unui medic român din Suedia, va fi folosit pentru campania de informare din Italia.

Laura Ghibu Ventimiglia, medic român stabilit în Suedia, și fiica sa de 12 ani, Astrid Ghibu Ventimiglia, au realizat un clip devenit viral în care explică, pe înțelesul tuturor, cum funcționează vaccinul și tehnica ARN mesager, potrivit Hotnews.

film vaccin covid
Sursă imagine: Pixabay

„Un medic român i-a explicat fiicei ei de 12 ani cum funcționează vaccinul anti-COVID-19. Fetița a desenat ce a înțeles, rezultatul fiind în acest video. Și Laura și Astrid, fiica ei, se vor vaccina atunci când le va veni rândul. Pentru că au înțeles”, informează Ministerul Sănătății.

Autoritățile din Italia au sunat-o pe dr. Ghibu pentru a-i cere permisiunea de a prelua videoclipul, pe care să îl folosească în campania lor de vaccinare.

„Am făcut ieri și varianta în italiană. După 1 oră de la postare, am fost contactată de profesorul Raffaele Bruno de la Pavia, medicul infecțiolog care a tratat primul caz de COVID în Italia și care mi-a cerut permisiunea să preia videoul pentru campania de informare asupra vaccinului în toată regiunea Lombardia. A spus că videoul va fi trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei! L-am cedat cu plăcere și GRATUIT!”, a scris medicul pe Facebook.

Etichete: vaccin anti-COVID-19 campanie de vaccinare tehnica ARN

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC