La 6 decembrie a.c., în Sala de expoziţii a Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“ Bucureşti, a avut loc o conferinţă de presă ce a marcat Ziua Mondială HIV/SIDA, la care au participat dna dr. Mariana Mărdărescu, coordonator al Compartimentului pentru Monitorizarea şi Evaluarea Infecţiei HIV/SIDA în România, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş“, dnii Edmound McLaughney, reprezentantul UNICEF în România, dr. Valeryi Chernyavskyi, din partea Fondului Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei, Iulian Petru, director executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), şi Cristian Roşu, preşedinte UNOPA, dna dr. Mioara Predescu, manager de proiect, Centrul Român HIV/SIDA. (...)"> Viitor fără SIDA? - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Viitor fără SIDA?

de Dr. M. D. - dec. 10 2010
Viitor fără SIDA?

    La 6 decembrie a.c., în Sala de expoziţii a Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu“ Bucureşti, a avut loc o conferinţă de presă ce a marcat Ziua Mondială HIV/SIDA, la care au participat dna dr. Mariana Mărdărescu, coordonator al Compartimentului pentru Monitorizarea şi Evaluarea Infecţiei HIV/SIDA în România, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş“, dnii Edmound McLaughney, reprezentantul UNICEF în România, dr. Valeryi Chernyavskyi, din partea Fondului Global de Luptă împotriva HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei, Iulian Petru, director executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), şi Cristian Roşu, preşedinte UNOPA, dna dr. Mioara Predescu, manager de proiect, Centrul Român HIV/SIDA. (...)

Cu acest prilej, s-a realizat un bilanţ al situaţiei HIV/SIDA în ţara noastră şi în lume, la 30 de ani de la apariţia primelor semne ale epidemiei pe glob, 20 de ani de program naţional pentru HIV/SIDA în România, 15 ani de la construcţ ia primului pavilion pentru copiii cu imunodepresie, la INBI „Prof. dr. Matei Balş“, 10 ani de la înfiinţarea UNOPA. La nivel mondial, s-a redus cu aproape 20% numărul de noi infecţii şi decese cauzate de HIV, 56 de ţări fie au stabilizat, fie au redus semnificativ rata infecţiei cu HIV; 30 de milioane de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza SIDA, iar 10 milioane încă îşi aşteaptă tratamentul. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe