Newsflash
Știri

Violenţa la locul de muncă

de D. D. M. - mai 25 2015
Violenţa la locul de muncă
Peste 85% din participanţii la studiul‑pilot privind expunerea la agresiune a medicilor din Bucureşti, realizat de Fundaţia Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti s-au confruntat cu agresiuni verbale (10,2 %, chiar cu agresiuni fizice), în timp ce 14,2% dintre ei spun că nu au avut asemenea incidente. Dintre cei care au consemnat că au fost agresaţi fizic, doar 47,3% (176 de cazuri) s-au adresat poliţiei. Prof. dr. Ioan Lascăr, preşedintele CMMB şi al Fundaţiei CMMB, consideră că numărul de cazuri violente înregistrat oficial este mai mic decât cel real, iar absenţa sancţiunilor pentru autori sporeşte nemulţumirea angajaţilor din spitale.
Studiul se bazează pe răspunsurile furnizate prin intermediul unui chestionar cu 23 de întrebări. Au fost distribuite 850 de exemplare în 40 de spitale, din care s-au returnat şi prelucrat 541 de chestionare completate de medici din 39 de specialităţi medicale. Georgeta Ionescu, directoarea Fundaţiei CMMB spune că, în ţara noastră, măsurarea actelor de agresiune asupra lucrătorilor din sănătate reprezintă o adevărată provocare, din cauza lipsei unor informaţii oficiale, inexistenţei unui sistem de monitorizare şi chiar reticenţei victimelor de a raporta un incident în anumite situaţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe