Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vlad Mixich comentează organizarea distribuției stocurilor de vaccinuri în România

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 15 martie 2021, ora 17:36

Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a mărturisit că are deja foarte mulți cunoscuți care s-au programat la vaccinare în afara orașului în care locuiesc.

Unii dintre ei s-au programat chiar mult în afara orașului în care locuiesc „pentru că vor să se vaccineze cât mai repede și au găsit doar acolo locuri libere”, a povestit expertul în politici de sănătate, care s-a alăturat recent unei echipe de consultanţi din cadrul Băncii Europene de Investiţii (BEI).

vlad mixich

Pe o cunoscută rețea de socializare Vlad Mixich a scris că este ceva ce nu înțelege în privința vaccinării.

„De ce ai ține mii și mii de doze de vaccin anti COVID-19 pe stocuri în comuna Talpa (de exemplu), când cererea masiv nesatisfăcută este altundeva, în marele oraș aflat la 100-150 km distanță, unde sunt 0 (zero!) stocuri? O explicație posibilă, să zicem, este ca să asiguri o vaccinare echitabilă și în rural, nu doar în urban. Dar atunci de ce permiți orășenilor să vină și să se vaccineze în comuna Talpa? Singurul rezultat obținut prin această abordare este o ineficiență uluitoare: nu doar că obligi mii de oameni să facă drumuri lungi total inutil, dar și transporți acele mii de doze total inutil în diferite comune”, a scris Vlad Mixich pe pagina sa oficială.

În plus, potrivit lui, rezultă mult timp pierdut, mulți bani pierduți pentru beneficii minime:

„Ai zice că organizarea distribuției stocurilor de vaccinuri în România e făcută de un nene undeva într-un excel banal, fără ca omul să fi auzit că există de mulți ani softuri inteligente care îți permit să programezi până în cel mai mic detaliu lanțurile de distribuție în așa fel încât să fie flexibile și să se ducă vaccinul după om, nu să alerge omul sute de kilometri după vaccin”.

Etichete: Vlad MIxich Mixich expert in sanatate publica stocuri de vaccinuri program vaccinare vaccinare covid-19 romani vaccinare covid vaccinare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.