Newsflash
Știri

Vlad Voiculescu: ce măsuri vor fi implementate în spitale, pentru a evita tragediile

de Florentina Ionescu - feb. 1 2021
Vlad Voiculescu: ce măsuri vor fi implementate în spitale, pentru a evita tragediile

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a spus recent că vor fi implementate măsuri urgente în fiecare spital, tocmai pentru ca tragedii precum cea de la Matei Balș sau de la Piatra Neamț să nu se repete.

Vlad Voiculescu a detaliat aceste măsuri pe o rețea de socializare, după ce a susținut sâmbătă seară o conferință de presă, în urma incendiului care a avut loc la Institutul „Matei Balș”:

Vlad Voiculescu

1. Măsuri pentru siguranță la incendiu în fiecare spital

„Măsurile vor fi stabilite săptămâna viitoare împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și vom verifica regulat implementarea lor”, a precizat Vlad Voiculescu.

2. Fond Național pentru Siguranța Pacienților în Spitale

Fondul va permite spitalelor investiții urgente pentru securitatea la incendiu, la cutremur și prevenirea infecțiilor nosocomiale.

3. Serviciu de informare pentru aparținători în spitalele COVID-19

Va fi introdus un serviciu telefonic de informare pentru ca rudele pacienților internați cu COVID-19 să poată suna și să obțină informații despre situația acestora.

4. Reducerea prin vaccinare a numărului de infectări grave COVID-19

Ministrul Sănătății a anunțat că se schimbă strategia de vaccinare pentru a avea mai puțini oameni în spitale. El a amintit că 85% din decese sunt înregistrate la persoanele peste 65 de ani.

„De aceea, programările noi din luna februarie vor fi deschise numai pentru categoriile la risc: persoanele peste 65 de ani, bolnavii cronici, persoanele cu grad de handicap, imobilizate, imunodeprimate, însoțitorii lor și cele care locuiesc în același domiciliu, persoanele fără adăpost. Persoanele deja programate se vor vaccina conform planificării. Lucrătorii din domenii esențiale nu vor putea face programări noi pe durata lunii februarie”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe