Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vlad Voiculescu față în față cu sindicaliștii din Sănătate: Susținem reglementarea gărzilor

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 28 ianuarie 2021, ora 17:26

Ministrul Sănătății a discutat astăzi cu reprezentanții sindicatului Federația „Solidaritatea Sanitară” din România. Vlad Voiculescu i-a asigurat că susține reglementarea gărzilor suplimentare și scoaterea posturilor la concurs din unitățile sanitare.

În cadrul întâlnirii au fost discutate, printre altele, teme de interes pentru gestionarea situației epidemiologice actuale precum îmbunătățirea campaniei de vaccinare și creșterea nivelului de imunizare în rândul personalului medical.

sindicalistii din Sanatate
Sursă imagine: Federația „Solidaritatea Sanitară” din România/ Facebook

Potrivit unui comunicat de presă, la propunerea reprezentanților sindicatului, va exista o colaborare pentru realizarea și implementarea unei campanii de vaccinare comune pentru cadrele medicale, țintite pe anumite zone.

De asemenea, în urma discuțiilor avute, Ministerul Sănătății va demara procesul de elaborare a unor standarde de referință pentru utilizarea echipamentelor de protecție pentru personalul care lucrează în zonele ce deservesc pacienți cu COVID -19.

De asemenea, va fi stabilit și un normativ de personal pentru aceste arii.

„Ministrul Sănătății a asigurat sindicaliștii că susține reglementarea gărzilor suplimentare efectuate în scopul asigurării continuității activității medicale, dar și scoaterea posturilor la concurs din unitățile sanitare, precum și implementarea de măsuri în vederea eficientizării cheltuielilor în unitățile sanitare și profesionalizarea managementului unităților sanitare”, se arată în comunicat.

Etichete: Federația „Solidaritatea Sanitară” campanie de vaccinare echipamente de protectie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.