Newsflash
Știri

Vlad Voiculescu, întrevederi cu patru ambasadori - Care au fost principalele subiecte discutate

de Florentina Ionescu - mar. 5 2021
Vlad Voiculescu, întrevederi cu patru ambasadori - Care au fost principalele subiecte discutate

Ministrul Sănătății a avut recent mai multe întrevederi cu ambasadorii Belgiei, Austriei, Elveției și Franței despre intensificarea colaborării în domeniul sanitar.

Vlad Voiculescu a avut ieri, 4 martie, întrevederi cu ambasadorii din patru state în România, ambasadorul Regatului Belgiei, ES Philippe Benoit, ambasadoarea Republicii Austria, ES Isabel Rauscher, ambasadorul Confederației Elvețiene, ES Arthur Mattli, și ambasadoarea Republicii Franceze, ES Laurence Auer, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

Vlad Voiculescu

Pe agenda celor patru întrevederi s-au aflat subiecte de interes referitoare la intensificarea relațiilor de colaborare în domeniul sanitar, precum acordarea asistenței medicale pentru pacienții cu arsuri grave sau care nu pot fi tratați în România, investiții în infrastructura sanitară, digitalizare și schimburi de experiență între profesioniști din România și din cele patru state.

În cadrul discuțiilor, printre altele, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a mulțumit ambasadorului Regatului Belgiei în România, ES Philippe Benoit, pentru sprijinul constant oferit de Spitalul Militar „Reine Astrid” din Bruxelles, principala unitate de transfer a pacienților cu arsuri grave din România. Cei doi oficiali au abordat și alte teme privind proiecte viitoare de colaborare între cele două state.

În cadrul întrevederii cu ambasadoarea Republicii Austria, ES Isabel Rauscher, ministrul Vlad Voiculescu a mulțumit pentru suportul oferit de-a lungul timpului de Austria în acordarea asistenței medicale pacienților români care nu pot fi tratați în țară.

Ministrul Sănătății a discutat cu ambasadorul Confederației Elvețiene, ES Arthur Mattli, despre sprijinul oferit de Elveția prin fondurile elvețiene destinate sănătății. Cei doi oficiali au discutat și despre măsurile de reformă pe care Ministerul Sănătății le are în vedere în perioada imediat următoare, precum și despre oportunități de colaborare bilaterală.

În cadrul întrevederii cu ambasadoarea Republicii Franceze, ES Laurence Auer, s-a discutat, printre altele, despre întărirea parteneriatului pentru îmbunătățirea managementului spitalelor, precum și despre intensificarea colaborării dintre cele două state pentru instruirea personalului medical din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe