Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vlad Voiculescu: Luăm în considerare o listă de așteptare, pentru programarea la vaccinare

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 19 ianuarie 2021, ora 10:11

În cazul în care platforma de vaccinare împotriva COVID-19 nu va permite programarea pentru o anumită dată, este luată în calcul și varianta unei „liste de așteptare” , a declarat ministrul Sănătății.

Astfel, persoanele care se vor înscrie pe listele de așteptare vor fi ulterior contactate de autorităţi prin call-center.

Vlad Voiculescu
Sursă imagine: Guvernul României/ Facebook

Declarația a fost făcută în cadrul evenimentului „Întrebări și răspunsuri: Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor”, organizat de Colegiul Medicilor din România (CMR).

„Dacă ne uităm la cifre (...) lucrurile nu arată rău, în sensul că peste 75%, peste trei sferturi dintre cei înscrişi, fac parte din aceste două categorii cele mai vulnerabile şi anume vârstnici şi persoane cu boli cronice. Însă la nivel individual, evident că înţelegem frustrarea şi încercăm să îi ajutăm pe colegii specialişti de la STS şi cei de la Comitetul de Vaccinare să remedieze lucrurile cât de repede se poate. Vor exista câteva variante probabil pe care le vom lansa mâine sau poimâine pentru ca toată lumea care vrea să se înscrie să poată să facă acest lucru. Există câteva alternative pe care le pregătim. (…) Dacă platforma nu o să poată să permită o programare pentru anumită dată, atunci luăm în considerare o anumită listă de aşteptare pe care oamenii să se înscrie, urmând că ei să poată să fie contactaţi ceva mai târziu de către autorități prin call center”, a menționat Voiculescu.

Vlad Voiculescu a precizat că problema actuală din campania de vaccinare împotriva COVID-19 din România este cea a insuficienţei cantităţii de vaccin.

„Problema în acest moment nu sunt cei care nu vor să se vaccineze sau diferitele teorii ale conspiraţiei, ci problema cu care ne confruntăm şi noi şi se confruntă o lume întreagă este insuficienţa cantităţii de vaccin pe care o avem disponibilă. Cu această problemă se confruntă o lume întreagă. Avem acces la vaccin, dar într-o cantitate limitată”, a subliniat ministrul Sănătății.

Etichete: ministrul sanatatii vaccinare impotriva COVID-19 programare vaccin anti-COVID liste de asteptare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.