Newsflash
Știri

Vlad Voiculescu: Și în România folosim șase doze de vaccin anti-COVID dintr-un flacon

de Dorina Novac - ian. 15 2021
Vlad Voiculescu: Și în România folosim șase doze de vaccin anti-COVID dintr-un flacon

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că şi în România au început să se administreze şase doze de vaccin anti-COVID dintr-un flacon, în loc de cinci.

Vlad Voiculescu a precizat la postul public de televiziune că în prezent există aprobarea de la autoritatea europeană a medicamentului pentru a se utiliza şase doze de vaccin dintr-un flacon, faţă de cinci, câte se foloseau.

Vlad Voiculescu
Sursă imagine: Guvernul României

Citește și: Se pot obține șase doze dintr-un flacon de vaccin Pfizer BioNTech

„Era o chestiune de reglementare. Practic, produsul vine cu o fişă. Dacă pe fişa respectivă scrie cinci, atunci tu trebuie să îl foloseşti aşa cum scrie în acea fişă. Altfel, este ilegal. Sigur, unele state au preferat să îşi asume lucrul acesta, chiar dacă producătorul, neavând aprobare de la Agenţia Europeană a Medicamentului, rămăsese la ceea ce scria pe fişă. În momentul acesta avem aprobarea de la autoritatea europeană a medicamentului şi în România de asemenea folosim şase”, a explicat ministrul, potrivit Agerpres.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe