Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vlad Voiculescu: Sunt 1.567 de paturi ATI care corespund tuturor normelor

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 31 martie 2021, ora 17:59

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că sunt 1.567 de paturi de terapie intensivă care corespund tuturor normelor.

Vlad Voiculescu a mai spus, în cadrul unei conferințe de presă, că dacă nu ar exista restricţii vizavi de resursa umană, numărul acestora ar fi mult mai mare.

paturi ATI

„1.567 sunt paturile de ATI care corespund tuturor normelor. Asta înseamnă că au şi personal. Altfel, numărul de paturi pe care le-am putea amenaja dacă nu am avea restricţii vizavi de resursa umană, vă asigur că ar fi mult mai mare”, a subliniat ministrul Sănătății, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, acesta a vorbit și despre frecvenţa cu care paturile de la terapie intensivă sunt ocupate, zilnic.

„Se lucrează în fiecare zi, suntem aproape de numărul 1.600, dar este pur şi simplu un număr. Încercăm să facem şi mai mult decât atât. Ce pot să vă spun este că în fiecare zi, dacă 10 paturi sunt disponibile astăzi în Bucureşti, acele 10 paturi vor fi ocupate, cel mai probabil în următoarea jumătate de zi”, a adăugat Voiculescu.

Etichete: paturi de ATI terapie intensiva ministerul sanatatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.