Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Volumele pentru examenul de rezidențiat, acum pe piață

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 15 ianuarie 2021

Noile materiale necesare studenţilor care se pregătesc pentru examenul de rezidenţiat vor putea fi achiziţionate începând de luna aceasta.

Bibliografia pentru examenul de rezidenţiat va fi reprezentată, de anul acesta, de traducerile tratatelor: „Kumar and Clark's Clinical Medicine” – pentru specialităţile clinice; „Essential of General Surgery and Surgical Specialties” de Peter Lawrence – pentru specialităţile chirurgicale; „STEP-UP to USMLE STEP 2 – GANTI” – pentru specialităţile Dermatologie, Pediatrie, Ginecologie și afecţiunile sânului, Obstetrică, Afecţiuni Psihiatrice, Epidemiologie și Etică. În urmă cu o săptămână, editura Hipocrate a lansat pe site-ul său posibilitatea de precomandă, anunţând oficial că volumul „Kumar: Medicină Clinică”, coordonat de prof. dr. Leonard Azamfirei, prof. dr. Anca Buzoianu și prof. dr. Dan Gheonea, va fi disponibil începând cu luna februarie. Tot atunci va apărea și lucrarea „Lawrence: Chirurgie generală și specialităţi chirurgicale” – ediţie coordonată de profesorii Octavian Creţu, Viorel Jinga și Viorel Scripcariu.

volume copy

        „Ganti: Sinopsis de medicină” – sub coordonarea prof. dr. Cristina Oana Mărginean și prof. dr. Cătălina Poiană, va fi disponibilă de luna aceasta. primele 1.000 de exemplare ale volumului ar urma să apară în 5-10 zile lucrătoare. Setul de trei volume poate fi comandat în prezent de pe site-ul editurii Hipocrate cu o reducere de 40% (760 de lei). Studenţii care le achiziţionează vor primi acces gratuit (pe baza unui cont şi a unei parole) la o platformă cu întrebări asemănătoare celor de la examen, flash carduri, materiale video cu intervenţii chirurgicale, prezentări Power Point etc. În plus, volumul 13 din lucrarea „Ganti: Sinopsis de medicină” poate fi descărcat gratuit prin intermediul unui link disponibil pe pagina oficială de Facebook a editurii. Anul acesta va fi primul în care examenul de rezidenţiat va avea ca tematică volumele menţionate mai sus, problemele privind vechile materiale pentru bibliografia acestui examen fiind ridicate de mai mulţi ani, atât de candidaţi, cât şi de cadrele universitare.

Etichete: rezidențiat bibliografie examen volume

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.