Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Voluntarii Crucii Roșii și ai Semilunii Roșii, de neoprit

Viața Medicală
L. Budin vineri, 7 mai 2021, ora 16:49

Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii este dedicată anul acesta, sub sloganul „Împreună suntem de neoprit”, personalului și voluntarilor care intervin și susțin persoanele afectate de COVID-19.

În România, de la începutul pandemiei, personalul și voluntarii Crucii Roșii Române au fost permanent în acțiune, pentru a oferi asistență umanitară și servicii socio-medicale celor în nevoie, se spune într-un comunicat al Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

crucea-rosie

Ajutor pentru spitale

Pentru a ajuta comunitățile să se pregătească, cei de la Crucea Roșie au sprijinit, cu alimente esențiale și produse de igienă, persoanele izolate la domiciliu. Le-au oferit sprijin psihosocial și le-au monitorizat telefonic. Au susținut unitățile medicale și instituțiile angajate în combaterea pandemiei cu echipamente medicale și de protecție în valoare de peste nouă milioane de euro.

Oamenii de Cruce Roșie au fost în comunități în fiecare zi, ajutând familiile afectate cu pachete cu alimente și produse de igienă sau oferind informații despre importanța prevenirii răspândirii virusului. Timp de un an, ei ne-au demonstrat că angajamentul lor nu se clatină niciodată”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Milioane de voluntari

Mișcarea Internațională este alcătuită din 192 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, cu 160.000 de filiale locale și cu 14 milioane de voluntari în întreaga lume. Se estimează că unul din 636 de locuitori ai planetei este voluntar al Crucii Roșii sau al Semilunii Roșii.

Împreună, Crucea Roșie și Semiluna Roșie au ajuns la 650,5 milioane de persoane prin intermediul activităților de promovare a sănătății și a măsurilor de igienă, au desfășurat lucrări de alimentare cu apă și salubrizare pentru 106,2 milioane de oameni, au acordat asistență alimentară pentru 79 de milioane de oameni. Peste un milion de persoane au fost conectate cu familiile lor prin apeluri telefonice sau video, mesaje scrise sau verbale.

Astăzi avem aproximativ 14 milioane de motive pentru a sărbători: voluntarii noștri de neoprit.  Fiecare act individual de bunătate și sprijin contează - indiferent de cât de mic poate părea”, a declarat președintele Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), Francesco Rocca.

Etichete: ziua mondiala a crucii rosii de neoprit ajutor in pandemie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.