Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Website dedicat pacienților cu psoriazis în cadrul campaniei „Hai să PSOcializăm”

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 6 mai 2021, ora 13:19

A fost lansat un website dedicat pacienților cu psoriazis, în cadrul inițiativei cu același nume, „Hai să PSOcializăm”, o campanie de educare și informare cu privire la impactul psoriazisului în viaţa pacientului.

Website-ul www.haisapsocializam.ro include povești de viață ale unor pacienți care se confruntă cu această afecțiune, informații despre boală, despre noile perspective în psoriazis și sfaturi pentru un stil de viață echilibrat, potrivit unui comunicat.

Banner Campanie Hai sa PSOcializam_2

De asemenea, website-ul include și un ghid care poate fi personalizat, pentru a-i ajuta pe pacienți să gestioneze vizitele la medicul dermatolog și să discute deschis cu acesta despre modul în care boala le afectează toate aspectele vieții, despre ceea ce își doresc de la tratamentul lor sau care ar putea fi cea mai potrivită opțiune de tratament pentru ei.

În urma completării unui chestionar în câțiva pași simpli, pacienții pot descărca ghidul lor personalizat de conversație cu medicul dermatolog.

Campania de educare și informare cu privire la impactul psoriazisului în viaţa pacientului este desfășurată în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie (SRD) și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – A.P.A.A.

„Persoanele cu psoriazis răspund diferit la tratament. De aceea, este esențial ca pacientul diagnosticat cu psoriazis să țină în permanență legătura cu medicul său curant, să respecte în mod consecvent și corect indicațiile acestuia și să nu adopte tratamente experimentale sau controversate. (...) În ultimii ani, abordarea tratamentului în psoriazis se face multidisciplinar, în echipă cu specialiștii cardiologi, diabetologi, reumatologi și, nu în ultimul rând, cu psihologi și psihiatri”, a declarat dr. Alin Nicolescu, secretar general al Societății Române de Dermatologie.

Campania „Hai să PSOcializăm” vrea să aducă în prim-plan nevoile pacienților cu psoriazis, să limiteze percepția eronată, conform căreia, aceasta este doar o „afecțiune a pielii” și să sublinieze faptul că, deși nu este o boală vindecabilă, ea poate fi controlată și există o probabilitate foarte ridicată în prezent de a obține remisiunea în proporție de >90% a leziunilor cutanate.

„Campania «Hai să PSOcializăm» urmărește ca, prin vocea reprezentanților comunității medicale și a pacienților, să aducă toate aceste informații în atenția pacienţilor deja diagnosticați, precum și a publicului larg. Aceasta a fost lansată în ultima parte a anului trecut, printr-o dezbatere publică ce a reunit toți stakeholderii relevanți, de la autorități și instituții de stat, la profesioniști din domeniul sănătății, pacienți și asociații de pacienți”, se arată în comunicat.

Etichete: pacienti cu psoriazis psoriazis medic dermatolog Hai sa PSOcializam

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.